Zaštita osobnih podataka

 

 

Zaštita osobnih podataka

EKOS d.o.o. Osijek, Stjepana Radića 5 (u daljnjem tekstu: EKOS d.o.o.), (MB 2582457, OIB 54772506391) voditelj je obrade osobnih podataka ispitanika te ih obrađuje u skladu s primjenjivim propisima, uključujući Uredbu (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka)  te  Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN, br. 42/2018.).   

Ispitanik je svaka fizička osoba (pojedinac) čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi.

Politika zaštite privatnosti i osobnih podataka

Izjava o povjerljivosti podataka

EKOS d.o.o. je svjestan da je sigurnost Vaših osobnih podataka itekako važna i zbog toga zaštitu Vaših osobnih podataka shvaćamo vrlo ozbiljno. Politikom privatnosti želimo Vas upoznati s našim sigurnosnim mjerama kako biste u svakom trenutku znali koje podatke pohranjujemo i kako ih koristimo.

Temeljna načela i prakse zaštite podataka

Zakonitost, poštenost i transparentnost

Vaše osobne podatke obrađivat ćemo samo na temelju zakonske obveze, Vaše privole ili druge legitimne osnove. Podaci koji se odnose na Vas na transparentan će se način prikupljati, upotrebljavati, dati na uvid ili na neki drugi način obrađivati, te su javno objavljeni rokovi i svrhe obrade podataka, podaci o identitetu voditelja obrade, informacija o načinu na koji možete pristupiti svojim podacima, procesu za podnošenje pritužbi i zahtjeva za ažuriranje podataka.

Ograničavanje svrhe

Vaši osobni podaci prikupljat će se u posebne, izričite i zakonite svrhe i neće se dalje obrađivati na način koji nije u skladu s tim svrhama. Vaše osobne podatke prikupljati ćemo i pohranjivati samo kada je to nužno kako bismo Vam pružili uslugu. Podaci koji su prikupljeni za jednu svrhu neće se koristiti ni za jednu drugu svrhu ili na način koji nije u skladu s odobrenom svrhom. Za svrhu obrade koja se ne provodi temeljem zakonske osnove ili ugovora tražit ćemo od Vas posebnu privolu.

Smanjenje količine podataka

Osobni podaci koje prikupljamo su primjereni, bitni i ograničeni na svrhu obrade. Voditelj obrade i izvršitelj obrade neće prikupljati osobne podatke koji mu nisu potrebni za svrhu obrade.

Točnost i integritet podataka

Nužno je da osobni podaci koje prikupljamo i spremamo budu točni i ažurni i zato ćemo poduzeti svaku razumnu mjeru kako bismo osigurali da se osobni podaci koji nisu točni, uzimajući u obzir svrhe u koje se obrađuju, bez odlaganja izbrišu ili isprave.

Ograničenje pohrane

Rokovi čuvanja Vaših osobnih podataka određeni su pozitivnim zakonskim propisima ili Vašom suglasnošću za prikupljanje i obradu osobnih podataka.

Cjelovitost i povjerljivost

Poduzet ćemo svaku razumnu tehničku i organizacijsku sigurnosnu mjeru kako bismo zaštitili Vaše podatke od neovlaštene ili nezakonite obrade, gubitka, uništenja ili oštećenja podatka. Vodit ćemo nadzor nad pristupom, korištenjem i održavanjem osobnih podataka, te ćemo kontinuirano unapređivati naše sigurnosne mjere sukladno tehnološkom razvoju.

Ostvarivanje prava ispitanika

Svaki ispitanik ima pravo da u svakom trenutku od voditelja obrade može zatražiti pristup svojim osobnim podacima, njihov ispravak, brisanje ili ograničavanje njihove obrade kao i pravo na prigovor vezan uz obradu te pravo na prenosivost podataka. Navedena prava ostvaruju se podnošenjem zahtjeva na e-mail adresu Službenika za zaštitu osobnih podataka EKOS d.o.o. ili osobnom predajom zahtjeva u prostorijama EKOS-a d.o.o. u ulici Europske avenije 11/I u Osijeku.

Prikupljanje, obrada i prijenos osobnih podataka

EKOS. d.o.o. poštuje privatnost korisnika svojih internetskih stranica i prikuplja njihove osobne podatke kao što su: ime i prezime, adresa, broj telefona ili e-mail adresa kao i ostale podatke samo kada ih korisnici sami dostave.

Vaši osobni podaci kao što su: ime i prezime, adresa, telefonski broj ili e-mail adresa ne prikupljaju se pregledavanjem naše službene web stranice.

Kada nam šaljete elektroničku poštu (e-poštu) s osobnim podacima po kojima Vas je moguće identificirati, bilo putem e-pošte s pitanjem ili komentarom, ili kontakt obrascem koji nam dostavljate elektroničkom poštom, mi te podatke koristimo u svrhu ispunjenja Vaših zahtjeva.

EKOS d.o.o. se može koristiti tim podacima kako bi odgovorio na pojedinačne upite korisnika.

EKOS d.o.o. ovim izričito izjavljuje kako neće prodavati, iznajmljivati ili se na bilo koji drugi način, osim gore navedenog, koristiti osobnim podacima korisnika niti ih prenositi trećim stranama bez njihovog odobrenja, osim u slučajevima kada je to potrebno radi izvršavanja naših zakonskih obveza

EKOS d.o.o. Vam neće slati neželjenu poštu.

Isključenje odgovornosti

EKOS d.o.o. ne odgovara za slučajnu pogrešku ili pogrešku zbog više sile ili drugih objektivnih okolnosti kojima se uzrokuje slučajno kršenje zajamčene zaštite vaših podataka, ali jamči da će pogreška biti otklonjena, ako je to moguće, čim prije.

Obavijest o promjenama

Svaka promjena EKOS d.o.o. politike zaštite privatnosti na internetu bit će pravodobno objavljena na ovoj internetskoj stranici.

Pravila o kolačićima

Kako bi se osigurao ispravan rad ovog web-mjesta, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Što su kolačići?

Kolačić je mala podatkovna datoteka koja se pohranjuje na vaše računalo ili mobilni uređaj pri posjetu određenom web-mjestu. S pomoću kolačića web-mjesto pamti vaše radnje i željene postavke (poput korisničkog imena, jezika, veličine fonta i drugih željenih postavki koje se odnose na prikaz) tijekom duljeg razdoblja, pa ih nije potrebno ponovno unositi pri svakom povratku na web-mjesto odnosno pri prelasku s jedne njegove stranice na drugu.

Na koji se način koristimo kolačićima?

Na nekim se našim stranicama koristimo kolačićima koji nisu prijeko potrebni za prikaz web-mjesta, no omogućit će vam ugodnije pregledavanje. Te kolačiće možete izbrisati ili blokirati, ali ako to učinite, neke funkcije te stranice možda neće raditi kako je predviđeno. S pomoću kolačića spremaju se sljedeći podaci:

  • vaše željene postavke prikaza, poput jezika preglednika, kontrasta boja, veličine fonta; korišteni uređaj, željene postavke prikaza rezultata pretraživanja i obavijesti,
  • vaš zadnji posjet web-mjestu (u statističke svrhe) i zadnje tri posjećene stranice (kako bi bile dostupne našoj službi za pomoć ako od vas zaprimi kakav upit),
  • jeste li ili ne pristali na našu uporabu kolačića na toj stranici.

Neki videozapisi ugrađeni u naše stranice koriste se kolačićima za prikupljanje statističkih podataka o tome kako ste do njih stigli i koje ste videozapise posjetili.

Osobni podaci

Informacije povezane s kolačićima ne služe za vašu identifikaciju , a podaci o navikama pregledavanja isključivo su pod našim nadzorom. Kolačićima se ne koristimo ni u koje druge svrhe osim onih koje smo ovdje opisali.

Kolačići trećih osoba

Uslugama trećih osoba na našem web-mjestu ne dopuštamo slanje kolačića korisnicima.

Kako se kontroliraju kolačići?

Kolačiće možete kontrolirati i/ili izbrisati prema želji. Možete izbrisati sve kolačiće koji su već pohranjeni na vašem uređaju, a postavke većine preglednika omogućuju blokiranje pohrane kolačića. Ako blokirate kolačiće, možda ćete pri svakom posjetu web-mjestu morati ručno prilagođivati neke željene postavke, a određene usluge i funkcije možda neće biti dostupne.

Odbijanje kolačića

Kolačiće za ovo web-mjesto možete jednostavno prihvatiti ili odbiti odabirom jedne od sljedećih poveznica:

(*) Možete odbiti samo one kolačiće koji nisu prijeko potrebni. Neki su kolačići prijeko potrebni kako biste mogli pregledavati ovo web-mjesto. Bez tih kolačića nećemo moći omogućiti određene funkcije kao što je automatska prijava na web-mjestu Pravo i publikacije EU-a.

 

Kontakt podaci službenika za zaštitu osobnih podataka

Službenik za zaštitu osobnih podataka:

Maja Adamović, mag. ing.

EKOS d.o.o. Osijek, Stjepana Radića 5, 31000 Osijek, Hrvatska

Mob.: 095/411 6322

E-mail službenika za informiranje: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Preuzmite dokumente

Pravilnik o zaštiti osobnih podataka

Odluka o imenovanju službenika za zaštitu osobnih podataka

Obrazac – Zahtjev za pristup osobnim podacima

Obrazac – Zahtjev za brisanje osobnih podataka

Obrazac – Zahtjev za ispravak ili dopunu osobih podataka

Please publish modules in offcanvas position.