U prostorijama Ministarstva zaštite okoliša i energetike održan je radni sastanak

U prostorijama Ministarstva zaštite okoliša i energetike održan je radni sastanak

U prostorijama Ministarstva zaštite okoliša i energetike održan je radni sastanak Ministra Čorića i njegovih najbližih suradnika sa Grupacijom centara za gospodarenje otpadom Republike Hrvatske. Na radnom sastanku raspravljano je o više tema od kojih su najznačajnije: pitanje financijskih korekcija u provođenju postupka sufinanciranih bespovratnim sredstvima Europskih fondova i rješavanje problema plasmana RDF/SRF u okviru nove energetske strategije Republike  Hrvatske.

U pogledu energetske strategije Ministar je nazočne izvijestio da je za izradu iste potpisan ugovor, te se očekuje njeno dovršenje do kraja lipnja 2019. godine, i da bi ista trebala dati odgovor i na pitanja rješavanja problema plasmana goriva iz otpada.
Glede financijskih korekcija, koje se sve učestalije, prihvaćen je prijedlog da Ministarstvo inicira zajednički sastanak relevantnih državnih, javno-pravnih i provedbenih tijela, te se pokuša sačiniti ogledni primjerak Dokumentacije o nabavi kako bi se izbjegle pogreške u postupanju koje su najčešće i koje su do sada uočene.

Please publish modules in offcanvas position.