PREDSJEDNIK I ČLAN UPRAVE NA KONFERENCIJI „zaGOspodarimo otpadom“

PREDSJEDNIK I ČLAN UPRAVE NA KONFERENCIJI „zaGOspodarimo otpadom“

U Zagrebačkoj Kongresnoj dvorani održana je konferencija „zaGOspodarimo otpadom“ . Konferencija je okupila  predstavnike jedinica lokalne samouprave; gradova, općina i županija te predstavnika komunalnih poduzeća. Konferencija je obuhvatila različite tematske cjeline kroz koje su se sudionici mogli upoznati sa različitim primjerima dobre prakse i dobiti odgovore o uspostavi sustava gospodarenja otpadom.

Ministar zaštite okoliša i energetike dr.sc. Tomislav Čorić istaknuo je kako sukladno Planu gospodarenja otpadom, Republika Hrvatska do kraja 2022.g. ima za cilj odvojeno sakupljati 60, odnosno do 2020.g. 50 posto otpadnog papira, plastike, stakla i metala.

Također, ministar je ukazao i na činjenicu kako je Republici Hrvatskoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija za projekte kojima se povećava odvajanje otpada na raspolaganju 475 mil. EUR.

Na konferenciji „zaGOspodarimo otpadom“ ispred Europske komisije sudjelovala je i zamjenica glavnog direktora u Glavnoj upravi za okoliš Joanna Drake.

„Prijelaz na kružno gospodarstvo je velika prilika za transformaciju gospodarstva kako bi se ono učinilo održivim. U tom smislu potrebno je da zakonodavstvo u području gospodarenja otpadom bude u potpunosti implementirano diljem EU. Ovo je trenutak u kojemu Hrvatska mora poduzeti odlučne korake kako bi napravila nužne reforme.“

Please publish modules in offcanvas position.